In kwetsbaarheid kracht vinden

De laatste maanden heb ik soms het idee dat ik geleefd wordt. Alle dingen die ik interessant vind moeten een plekje krijgen in mijn agenda. Gemiddeld ben ik drie avonden per week afwezig en de andere avonden zit ik thuis vaak achter de laptop. Op de dagen dat ik thuis ben check ik mijn mail tussen de wasjes door en doe ik snel een paar telefoontjes als mijn zoontje slaapt. Ik moet en wil van alles en ben de hele week druk.

Tijd om de balans op te maken. Ik merk dat het genoeg is en dat het goed is om even stil te staan. Van verschillende kanten wordt ik aangespoord om steeds actie te ondernemen. Om KleurSpel op de kaart te zetten en vooral mensen te vinden die geïnteresseerd zijn in onze praktijk. Degene die hierin het hardst van stapel loopt ben ikzelf. Ik geloof ook dat daarin mijn kracht ligt, maar als ik te hard loop, ren ik mijzelf voorbij. Op dat punt ben ik nu gekomen.

Tijdens een evenement van Grutsk ondernemen voel ik me aangespoord om na te denken over de dromen die ik heb voor KleurSpel. Dit is het begin van een nieuwe fase. KleurSpel is vanaf het begin een praktijk voor therapie en training, maar nu krijg ik het idee aangereikt om vrij te dromen over de mogelijkheden. Ik droom een eind weg en denk groot, wat een kansen en mogelijkheden liggen er open!

Een paar weken later heb ik een gesprek met een geweldige coach. Het is een confronterend gesprek, ik stel me kwetsbaar op. Ik ga heen met het idee om te praten over hoe ik mijzelf neerzet in een groep mensen (wat vind ik dát eng) en ik kom terug met de opdracht om persoonlijke blogs te schrijven op m’n eigen site. Van tevoren was ik moe en druk en leken alle leuke dingen energie te zuigen in plaats van te geven. Tijdens het gesprek kom ik erachter wat ik écht leuk vind, waarin mijn kracht ligt. Dat zijn de dingen waarvan ik een glimlach op mijn gezicht krijg en die ik liever vandaag nog wil beginnen dan morgen.

En dan kom ik bij mijn drive voor KleurSpel en voor dichtbijjezelf.nl. Ik wil mensen meenemen op ontdekkingstocht naar waar ze goed in zijn,  naar wat hun kracht is en hoe ze deze kunnen inzetten. Dát levert energie op en geeft een positieve kijk op je leven!

4 reacties

  1. Sietske

    Wat mooi om zo je gedachten te delen. Enorm herkenbaar! Daarbij laat je me ook nadenken op deze manier: Je talent volledig inzetten zodat je elke dag vollop kunt genieten van het leven! dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.