Vaders, wij zijn blij met jullie!

Hoera! Deze week mogen we de verjaardag van mijn vader vieren! Mijn vader is heel speciaal voor mij. Hij is een stabiele factor in mijn leven; rustig en verstandig. Als ik ergens tegen aan loop dan kan ik hem altijd om raad vragen. Als ik fouten maak, dan helpt hij mij om oplossingen te vinden. Mijn vader werkt hard; hij wil het graag goed doen op zijn werk en in zijn gezin en hij zet zich daar helemaal voor in. Ik ben heel trots op mijn vader! Deze blog is voor mijn vader en alle andere geweldige vaders die er zijn voor hun gezin.

Jij hebt als vader iets wat je vrouw niet heeft,
omdat jij man bent.
Jij doet ertoe in het leven van je kind.

 

Hier een jas aan, daar een veter strikken, washand om de mond… Druk druk druk… We willen weg en ik moet nog zóveel. Mijn man staat rustig te wachten totdat we klaar zijn. In gedachten vraag ik me af waarom hij daar zo rustig staat: ER MOET VAN ALLES GEBEUREN!! Maar eigenlijk ben ik jaloers op zijn rust. Heerlijk: je niet druk maken, maar gewoon kijken hoe het loopt en erop vertrouwen dat het goed komt.

In de tuin hebben we een touwladder, heel leuk voor de kinderen, ze kunnen ermee om hoog klimmen naar hun ‘boomhut’. Ik kijk met angst en beven naar de jongste (net 2) die ook bij die touwladder omhoog wil klimmen. Mijn man zit naast me en zegt: toe maar! Ga maar! Hij geeft onze kinderen het vertrouwen dat ze het kunnen en stimuleert hen om nieuwe dingen uit te proberen, om niet zomaar op te geven. Vaders, blijf dat vooral doen! Waar moeders kinderen emotioneel kunnen ondersteunen en aanvoelen, hebben vaders de kracht om uit te dagen en te stimuleren.

Wat voor kinderen heel belangrijk is, is het stimuleren van hun eigenwaarde. Vaders kunnen speciaal hun dochters hierin veel meegeven. Als vaders en dochters een nauwe band met elkaar hebben is het prachtig als vaders speciale aandacht aan hun dochters geven, hen vertellen dat ze mooi zijn. Een puberdochter kan zich lekker afzetten tegen haar ouders, maar o, wat is ze eigenlijk trots op haar vader die haar op handen draagt.

Beste vaders, jullie zijn van wezenlijk belang voor je gezin. Jullie hebben innerlijke kracht en de rust om er echt te zijn, om te genieten van het moment. Jullie dragen het gezin, wij als moeders kunnen op jullie bouwen en we kunnen doen alsof we het allemaal heel goed weten. Maar ondertussen zijn jullie de echte leiders, degenen die er staan en hun ‘onderdanen’ het vertrouwen geven dat ze het kunnen!

Ik ben opgegroeid met prachtige vaders om mij heen. Ik gun iedereen een prachtige vader en ik wens dat iedereen zich beschermd en geliefd voelt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.