Veranderingen – Durf ik te springen?

Ik kan slecht tegen veranderingen. Voor de buitenwereld kan ik redelijk de schijn ophouden en vrolijk doorgaan. Maar in mijn hoofd dwarrelt de ene gedachte na de andere. Uiterlijk rustig, maar van binnen ben ik alles behalve ontspannen. Ik heb  tijd nodig om te wennen aan nieuwe dingen. En dan is een eerste kampeervakantie natuurlijk dé manier voor mij om héérlijk te ontspannen….Hoe bereik ik het moment dat ik durf te springen en ervoor ga?

Kamperen

Inpakken en wegwezen. Maar dan niet in één middagje, maar in twee dagen. Wat veel spullen moeten er mee! Luchtbedden, elektrische pomp, tenten, pannen, koffie(!), Ereader, lekkere stoel, m’n EIGEN beddengoed en kussen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een aantal dingen zijn noodzakelijk, andere helpen mij om te ontspannen tijdens al die veranderingen.

Op de camping uitpakken kost in mijn ogen ook bijna twee dagen :). Gelukkig heb ik een man die weet wat er moet gebeuren. Ik voer zijn opdrachten uit en anderhalf uur verder kan ik met een kopje koffie en m’n E-reader onderuit zakken op m’n lekkere stoel. Dat duurt niet lang, want de kids hebben ook tijd nodig om al het nieuwe te verkennen en te wennen aan alles wat anders is.

Zo gaan we de eerste dagen op ontdekkingstocht op de camping en in de omgeving. Onwennig loop ik langs de buren: zeg ik ‘goedemorgen’ of loop ik gewoon door? Met allemaal vreemden op een veldje hoor ik overdag en ’s nachts geluiden die ik thuis niet hoor. Gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken dat ik ’s ochtends door anderen word gewekt: onze kinderen laten op tijd de vertrouwde geluiden van thuis horen. Dat is in ieder geval niet anders…

Ondanks alle veranderingen met hier en daar iets bekends, slaap ik vanaf de tweede nacht al goed, is de koffie te drinken en de tent waterdicht. Alle kleine dingen die bijdragen aan een ontspannen gevoel. Ik geniet van heel veel mooie momenten; vrolijke lachjes, lekker eten, zonnestralen, lopen op het strand. En dát is wat mij laat ontspannen: bewust genieten van het moment.

Canada

Vandaag over drie weken vlieg ik naar Canada. Ik kijk er heel erg naar uit, maar zie er ook tegen op. Het lijkt me geweldig om Canada te ontdekken, familie te bezoeken en samen met mijn moeder deze reis te maken. Maar ik vind het heel naar om mijn gezin achter te laten en merk dat ik daar bewust niet teveel bij stil wil staan.

Mijn uitdaging is om te genieten van alle kleine (en grote) dingen. Thuis laat ik even helemaal los, ik mag mijn gezin de kans geven om zonder mij te groeien en ervaringen op te doen. En ik mag groeien door het opdoen van nieuwe ervaringen zonder mijn gezin. Wat zullen we elkaar veel te vertellen hebben als ik thuis kom en wat kunnen we samen rijker worden van de ervaringen die we hebben opgedaan.

Dát is genieten, dat is vrijheid, dat is geluk! Samen blij zijn met alles wat we krijgen, met alles waar we van kunnen leren en waar we samen over kunnen praten en herinneringen aan kunnen ophalen. Ik ga ervoor en spring!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.