2018 – Nieuw jaar: Wat wil je van me?

En daar sta ik dan, aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar met kansen, mogelijkheden, ontdekkingen. Allemaal prachtig en ik kan er heel uitbundig over doen, maar eigenlijk weet ik het allemaal niet zo goed op dit moment. Het liefst kruip ik onder mijn dekentje met een goed boek en hoor ik van niemand iets. Even helemaal tot mezelf komen. Geen acties, alleen maar er zijn.

Ik merk dat ik graag even stil wil staan. Even tot bezinning komen: wat doe ik eigenlijk allemaal en wat heeft het voor zin dat ik doe wat ik doe? Ik zoek naar meer dan alleen maar bezig zijn. Ik denk aan de start van deze site. In 2017 ben ik begonnen met dichtbijjezelf.nl en de eerste blog die ik schreef ging over kwetsbaarheid. Ik schreef toen dat ik mijn kracht vond in mijzelf kwetsbaar opstellen en dat ik vanuit die kracht energiek met nieuwe dingen aan de slag kon.

Die kracht zit in mij, maar is op dit moment diep weggestopt. Ik voel dat er weinig nodig is om mij uit m’n evenwicht te brengen. En dat wil ik niet, want dat is best wel eng. Liever die krachtige persoonlijkheid, dan dit ongrijpbare. Liever energiek, dan moe en lusteloos. Liever mogelijkheden zien, dan… dit kwetsbare.

En dan kom ik weer bij er gewoon maar zijn. Soms is dat genoeg. Door er gewoon te zijn en bewust te ervaren wat er om mij heen gebeurd, kom ik tot mijzelf. Ik ervaar dat ik er ben, dat mijn omgeving er is en dat ik, ondanks mijn lusteloosheid, best kan genieten van wat er om mij heen gebeurd. Laat mij maar even kwetsbaar zijn, maar even niets doen. Er gaat vanzelf weer iets borrelen en dan ben ik waarschijnlijk niet te stuiten.

De start van een nieuw jaar, 2018.
Kans op meer kwetsbaarheid.
Mogelijk de ontdekking van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.