Verder met jezelf

Soms ervaar je zo’n moment in je leven waarop je denkt: hier stopt het, nu ga ik niet meer verder zoals ik dat deed. Nú is het moment om te veranderen, om aan de slag te gaan met wat er ligt.

Je bent er klaar mee, het is genoeg! Je weet wat je wilt veranderen en je zet je schouders eronder. Je neemt weer regie over je eigen leven, je neemt tijd voor jezelf, tijd om te ontspannen en te sporten. Heerlijk als dat lukt! Je voelt dat je beter in je vel zit en je weet dat de zorg die je aan jezelf besteedt ten goede komt aan je werk, je gezin, je sociale leven.

Om allerlei redenen lukt het ons niet altijd om dit vol te houden. Om tijd aan onszelf te besteden én aan de mensen om ons heen én aan de taken die op ons wachten. Het kan zijn dat er oude, sterk verankerde patronen onder je goede voornemen liggen. Deze patronen zijn ontstaan in je opvoeding of doordat je ze zelf op een gegeven moment bent gaan ontwikkelen. Ze staan je goede voornemen in de weg. Je voelt dat het ergens wringt, maar je komt er niet achter wat het is of je stelt het uit, omdat het je energie kost of je geen zin hebt om aandacht te geven aan iets dat je liever laat liggen.

Beeldende therapie

Oude patronen wil je graag loslaten, weggooien en nooit meer zien. Toch zul je deze patronen eerst moeten ontdekken en ze onder ogen moeten komen. Beeldende therapie laat zien wat verstopt zit. Het confronteert je met patronen die je liever niet wilt zien, maar het laat ook zien wat je in je hebt! Je kunt doorbreken wat niet werkt en versterken waar je goed in bent.

Als therapeut zet ik voornamelijk beeldende werkvormen in, maar ik maak ook regelmatig gebruik van kaartspellen die je helpen om te ontdekken wat bij jou past. Samen gaan we aan de slag, niet alleen tijdens de sessies, maar ook tussendoor zodat je in je dagelijks leven kunt toepassen wat we in de sessies oefenen. Stuur me gerust een appje of een mail als je wilt weten of ik iets voor je kan betekenen. Ik kijk uit naar je bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.